základní škola

Školní kolo biologické a chemické olympiády

WP_pruhDne 1. 2. 2017 se někteří z našich žáků zúčastnili školního kola biologické a chemické olympiády. Do biologického klání se pustila 2 děvčata z 6. ročníku a 2 děvčata ze 7. ročníku. Potýkala se s teoretickou částí – testem s 33 otázkami, poznávala 30 druhů přírodnin a řešila laboratorní úkol. Letošní již 51. ročník (kategorie D) nese téma: Detektivem v přírodě. Děvčata tak mohla poodhalit některá stopařská tajemství, naučit se rozpoznat stopy, vývržky, či trus zvířat v přírodě.
Do okresního kola postupuje z 1. místa Anetka (6. ročník) a druhou postupující je Barča (7. ročník).
Do školního kola chemické olympiády se přihlásili 3 chlapci z 9. ročníku. Celé klání se skládalo taktéž ze tří částí: studijní, praktické a kontrolního testu. A která témata se v tomto 53. ročníku kategorie D objevila? Papír – jeho třídění a recyklace, sacharidy, peroxid vodíku, plnidla a pigmenty, kyseliny a zásady. Nejúspěšnějším řešitelem se stal Michal a druhým postupujícím je Matěj.
Všem žákům patří velké dík za účast a postupujícím budeme držet pěsti v okresním kole, které se koná 6. 3. a 10. 4. v Jindřichově Hradci.