školní družinazákladní škola

Den Země – 2. a 1. stupeň, ŠD (IV. 2024)

aktualizace 3.5.2024

Ve středu 17. 4. se žáci 2. stupně rozdělili do týmů napříč jednotlivými ročníky a pustili se do úkolů v projektu ke Dni Země. V první části je čekala úniková hra s rozluštěním tajného kódu pro získání odměny. Tou byla ochutnávka různých druhů ovoce a zeleniny. Poté následovalo výtvarné zpracování jednotlivých světadílů planety Země. Výstupem jsou plakáty s demonstrací geografických údajů, flóry, fauny a nerostného bohatství.


(Zapněte si HD rozlišení na celou obrazovku)

Den Země – 1. stupeň
V první třídě se žáci naší Zemi věnovali už v pracovních činnostech a ztvárnili ji jako planetu plnou života. Vytvořili společně také plakát ke Dni Země, aby si ujasnili, proč a jak je důležité Zemi chránit.
30. dubna nám přálo počasí, proto jsme se vydali prohlédnout si krajinu kolem Starého Hobzí z nejvyššího bodu v okolí – z vrcholu kopce Čtrnáctka. Cestou zpět jsme posbírali odpadky, které byly kolem silnice do vsi. Výlet se nám vydařil.



Dopravní výchova a Den Země ve školní družině
Děti ve školní družině si připomněly pravidla bezpečnosti silničního provozu pro malé cyklisty a chodce (výbava jízdního kola i cyklisty, základní dopravní značky).
Děti se stále učí poznávat
běžné rostliny ve svém okolí. Nakonec si připomněly, jak třídit odpad a proč je to důležité.