mateřská školazákladní škola

Přijelo divadlo

WP_pruhPohádky z našeho statku
V úterý 29. 1. k nám opět zavítalo Divadélko pro školy z Hradce Králové. Děti už je znají, a proto se těšily na zábavné vystoupení, tentokrát o domácích zvířatech, která zažívají různá dobrodružství. Příběhy o štěňátku, které si neumělo říct o jídlo, o tvrdohlavém beranovi i zloději slepic se dětem moc líbily. Nakonec si všichni společně zazpívali píseň o kozlovi. Smyslem celého představení bylo vytvoření pozitivního vztahu k přírodě a všem živým tvorům i k lidské práci. Děkujeme oběma účinkujícím za výborné herecké výkony a veselou komunikaci s dětmi z mateřské školy a prvního stupně.






Divadelní učebnice
Také žáci druhého stupně zhlédli představení z repertoáru Divadélka pro školy z Hradce Králové. Nám již známí herečtí protagonisté opět nezklamali – navštívili jsme např. místa jako Osvobozené divadlo, Semafor, Divadlo Járy Cimrmana a nechyběla ani ukázka z tvorby Karla Čapka.
Vsadili jsme na jistotu a povedlo se! Prostě zajímavý program a zajímavé herecké výkony. Tradičně jsme se bavili díky svérázné komunikaci a zábavné formě představení. Takový výkon si náš respekt a potlesk rozhodně zaslouží…