základní škola

Den s hady (1. a 2. stupeň)

WP_pruhVe čtvrtek 21. 9. proběhla na 1. stupni environmentální přednáška zaměřená na hady. Nejprve se žáci dozvěděli zajímavosti o plazech a o jejich způsobu života. Vše doprovázela pestrá prezentace na interaktivní tabuli. Poté měli možnost sami různé druhy hadů pohladit a dokonce i pochovat. Žáci byli nadšení a kupodivu se vůbec nebáli.
Na závěr si všichni zahráli společnou hru, kde si upevnili nabyté znalosti.





Návštěva hadů Tečky, Čárky a Žofky
Ve středu 19. září navštívila žáky 2. stupně pracovnice záchranné stanice pro (zraněná) zvířata z Třeboně s naučným programem „Není had jako had, kdo je zná, má je rád“. Žáci se dozvěděli spoustu zajímavých informací o životě hadů, připomněli si, čím se liší od ještěrů a přesvědčili se, že hadi jsou ta nejhodnější a nejlínější masožravá zvířata na světě. Kdo se nebál, mohl si Tečku a Čárku pochovat. Někteří z nás dokonce dokázali strach z hadů překonat. Beseda byla velmi poučná a přispěla k potřebě hady chránit a také se bezpečně chovat v jejich přítomnosti.
Děkujeme Tečce, Čárce (užovky červené) a Žofce (užovka obojková) za jejich návštěvu a samozřejmě paní Štětkové za její odborný výklad.